Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Ιορδάνιας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Ιορδάνιας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Ιορδάνιας:  Ο Latvala στοχεύει στη νίκη!

O Jari Matti Latvala, δεν προτίθεται να αφήσει ανεκμετάλλευτο το δώρο που του πρόσφερε η Citroen στο τέλος της δεύτερης ημέρας, αφού πλέον στοχεύει ξεκάθαρα στη νίκη. Βέβαια, ακόμα ο επικεφαλής της Ford, Malcolm Wilson, δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει, αναφορικά με την εντολή που θα δώσει στο Φιλανδό. Βλέπετε, με τον Hirvonen εκτός αγώνα, μία ενδεχόμενη εγκατάλειψη του Latvala θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για τη Ford στο κυνήγι του τίτλου των Κατασκευαστών. Παρόλα αυτά, ο Φιλανδός είναι έτοιμος από την πλευρά του να ρισκάρει τα πάντα, έτσι ώστε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο θεσμό, μετά από σχεδόν έναν χρόνο. «Θα ήθελα να διεκδικήσω τη νίκη, αλλά φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ομάδα μου. Είμαστε σε μία θέση που μπορούμε να τους πιέσουμε. Αν μπορούμε να κερδίσουμε; Αυτό δεν το ξέρω, αλλά νομίζω ότι αξίζει η προσπάθεια. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο, αφού θα χρειαστεί να ρισκάρουμε για να κερδίσουμε. Βέβαια, αυτό κάποιες φορές βοηθάει, αλλά κάποιες άλλες όχι ιδιαίτερα. Νομίζω ότι και η ομάδα θέλει τη νίκη».

Συνεχίζοντας, ο Φιλανδός παραδέχεται ότι δεν θα είναι εύκολο να καλύψει αύριο την διαφορά των 27 δευτερολέπτων. «Ο Sebastien είναι ο καλύτερος οδηγός για να ξεκινάει πρώτος στις ειδικές. Δεν θα μπορεί να είναι πολύ γρήγορος, και αν όλα πάνε καλά και κινηθούμε καθαρά είναι πιθανό να τον πλησιάσουμε. Αλλά, όπως είπα και στην αρχή, είναι ο καλύτερος και θα χρειαστεί να γίνουν όλα τέλεια για να τα καταφέρουμε».

Ο επικεφαλής της Ford, o Malcolm Wilson, δήλωσε έκπληκτος από την τακτική της Citroen. «Αρχικά, μου έκανε εντύπωση που ο Loeb προτίμησε να μείνει στην πρώτη θέση. Στην συνέχεια, έμεινα άναυδος με αυτό που έκανε ο Ogier! Βέβαια, παραδέχθηκαν ότι είναι λάθος, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Ο Jari ήταν εξαιρετικός σήμερα, έκανε πολύ καλό αγώνα και αν συνεχίσει έτσι αύριο δεν είναι απίθανο να κερδίσει κιόλας. Βέβαια, με τα χιλιόμετρα που απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα και τη διαφορά που έχει, είναι λογικό ο Sebastien να είναι το φαβορί. Όμως, θα δούμε τι θα μας φέρει η αυριανή ημέρα. Από την πλευρά μας, θα μιλήσουμε σήμερα το βράδυ και θα πάρουμε την απόφαση μας. Όμως, αν κρίνουμε από την εγκατάλειψη του Mikko, ο οποίος δεν θα μας προσφέρει πολλούς βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, δεν σας κρύβω ότι είναι μία δύσκολη απόφαση αυτή που θα πάρουμε».

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι η μοναδική περίπτωση να αλλάξει η αυριανή σειρά εκκίνησης στις ειδικές, είναι να έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα στην απλή διαδρομή αύριο το πρωί ο Ogier, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να εκκινήσει μπροστά του ο Latvala. Μόνο έτσι, ο Φιλανδός θα είναι δεύτερος στις ε.δ. πίσω από τον Loeb. Αλλά δύσκολα οι Γάλλοι θα επιλέξουν μία τέτοια τακτική._Π.Τ.panost@4troxoi.gr